فروشگاه اینترنتی عُمتَک
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

چگونه مثل حرفه ای ها برنج بخریم؟

خرید برنج ارزان

برنج قوت غالب و غذا ی اصلی و محبوب اکثر ما است که پای ثابت سفره میهمانی های ماست. انواع و اقسام برنج وجود دارد که ما قدرت شناسایی و تشخیص آنها را نداریم. اگر شما هم مثل من قصد خرید برنج مثل حرفه ای را دارید اما هنوز حرفه ای نیستید و می خواهید که مثل حرفه ای ها برنج بخرید پیشنهاد می کنم برای خرید حرفه ای برنج این مقاله را با دقت بخوانید.

کیفیت یا ظاهر برنج؟ کدام مهم است؟

در نگاه اول همه دنبال برنجی هستند که قد بلند و کشیده باشد، دانه ها به هم نچسبد و دانه دانه شود و له نشود. بله همه اینها ویژگی های ظاهری برنج است که در نگاه اول ما را مواجه می کند با دو نوع برنج ایرانی و برنج خارجی.

برنج ایرانی ارمغان شالیزارهای استان های واقع در شمال ایران است مثل: مازندران، گلستان و گیلان. در سایر استان های ایران نیز برنج کشت می شود از جمله: خوزستان، اصفهان و شیراز.

برنج خارجی محصول کشورهای هند، پاکستان و تایلند است.

اما اگر علاوه بر ظاهر، کیفیت عطر و طعم هم برایتان مهم است؟ پس پیشنهاد ما برای شما برنج ایرانی است که در جهان، ایران را با سوغاتی هایی همچون فرش، برنج و زعفران و پسته اش می شناسند و این خودش نشانگر جایگاه برنج ایرانی است.

گام های مختلف برای خرید حرفه ای برنج

-برای خرید حرفه ای برنج ایرانی گام اول: بررسی ظاهر برنج است، برنج نباید خیلی تازه باشد چون برنج تازه رطوبت زیادی دارد و هنگام پخت کم حجم می شود. برنج تازه رنگی روشن دارد و بافت آن نرم است اما برنج قدیمی رنگی کدر تر دارد و دارای بافت سخت تر است که تشخیص این کار جویدن خام آن است.

-گام دوم: برنج یک دست باشد و اصطلاحا قاطی نداشته باشد. با دقت نگاه کنید که از نظر رنگ و اندازه یکسان باشند.مثلا برنجه نیم دانه یا لاشه در آن مخلوط نشده باشد.برنج مخلوط، عطر و مزه کمتری دارد چون خالص و یک دست نیست.

اگر فقط ظاهرگرا هستید مسلما جذب برنج های خارجی هندی و پاکستانی می شوید که برنج ارزان تر هستند ، دانه بلند هستند و هر آشپز مبتدی تازه کار هم از پس پختش بر می آید چون زیاد جوشیده می شوند و به راحتی له نمی شود و رنگ تیره تر و قد بلندی دارد و ارزش غذایی کمتری نسبت به برنج های ایرانی دارد. اما هستند کسانی که عادت به مصرف برنج هندی دارند.

برنج هندی

-گام سوم: بررسی عطر و بوی برنج است که برای این کار مقداری برنج را کف دست خود بریزید و در آن تنفس خود را بدمید و بعد از مقدار بویی که حس می کنید مشخص می شود.

-گام چهارم: برنج کشت چندم است؟ کشت اول برنج در فروردین است و برداشتش مردادماه. کشت دوم درمرداد است و برداشتش در آبان. برنج کشت دوم عطر و بوی بیشتری دارد و به دلیل بهره مندی از باران پاییزی خوشمزه تر و سالم تر است. به دلیل اینکه کشت دوم کمتر انجام می شود و همه ی کشاورزان زمینشان را 2 کشته نمی کنند، قیمت برنج کشت دوم گران تر است و کمتر موجود است.

-گام پنجم: چین چندم؟  به برنج چین دوم، در زبان‌های محلی، جگل،دونوج و راتون گفته می شود. بعضی کشاورزان بعد از برداشت اول برنج با آبیاری مجدد با استفاده از آب باران (دیم)، از همان کشت اول محصول دومی را به دست  می‌آورند که به آن چین دوم می‌گویند که به دلیل آبیاری دیم،کیفیتش کمتر است ولی درصورت آبیاری و کوددهی مناسب، این برنج هم عطر و طعم خوبی پیدا می‌کند که البته به پای کشت دوم نمی‌رسد.

معرفی کلی انواع برنج ایرانی:

هر مشتری با توجه به سلیقه و معیارهای خاص خودش برنج انتخاب می کند.برای خرید حرفه ای تر برنج، چند نمونه از برنج های ایرانی در اینجا بصورت کلی معرفی شده است.

-برنج صدری:در گیلان کشت می شود ظاهر خوبی دارد و قد می کشد ولی طعم زیادی ندارد.این برنج را بیشتر چلوکبابی ها استفاده می کنند و با کره و کباب، طعم دارش می کنند.البته برنج شیرودی و فجر هم در این سطح هستند.

انتخاب حرفه ای برنج

– برنج های هاشمی، طارم و دم سیاه: علاوه بر قد بلند و ظاهر خوب،خوشمزه هم هستند و عطری در حد متوسط دارند. برنج طارم که مبدأش مازندران است، از صدری کوتاه تر و چاق‌تر است ولی تقریباً همان چربی صدری را دارد. این نوع برنج ساعت‌ها پس از پخت،‌ خوب و نرم می‌ماند. دیلمانی،‌ رشتی، امیری، محلی،‌ موسی، سنگ، اهلمی،‌ عنبربو (که در لرستان، اصفهان، خوزستان و فارس هم کشت می‌شود و به چمبا معروف است)، حسنی،‌ غریب،‌ محمدی، گرده، و بینام، برخی از انواع برنج طارم است.

– برنج های لنجان اصفهان، چمپا  و عنبربوی شادگان و اهواز و فجر شیراز.چمپای شادگان طعمش از بقیه بهتر و از عنبربو کیفیتش بهتر است. با این حال، برنج لنجان و چمپا از نوع برنج های قد کوتاه هستند و زود شفته می شوند ولی  خوشمزه و معطر هستند.

-برنج های دو رگه: برنج های جدیدی هستند که با روش دورَگه‌گیری دو نوع برنج خوب، به دست آمده اند مثل برنج خزر، فجرشمال، نعمت، ندا، هراز و شفق، که نسبت به اصل خودشان، عطر و طعم کمتری دارند و قد کوتاه ترند ولی پرمحصول و خوش‌مزه اند.

شالیزار برنج

نکات مهم : برنج دم پخت سالم تر و با خاصیت تر است چون با آبکشی کردن، مواد مفید برنج از بین می رود

برنج قهوه ای( برنج سبوس دار) به دلیل اینکه برنجی است که لایه و پوسته هایش از بین نرفته، دارای ارزش غذایی بیشتر است و کالری کمتری دارد و برای سلامت پوست مناسب است.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*