فروشگاه اینترنتی عُمتَک
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟

تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی

عسل طبیعی و عسل تقلبی چه فرقی باهم دارند؟ چگونه می توانیم عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهیم؟ شاید برای شما هم اتفاق افتاده که هزینه های زیادی صرف خرید عسل کرده اید اما اصطلاحا تو زرد و تقلبی از آب درآمد، چون تجربه شناخت عسل طبیعی از تقلبی را نداشته اید کلاه سرتان رفت. در این مقاله به ارائه راهکارهایی برای شناخت عسل طبیعی از عسل تقلبی پرداخته شده است.

تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی

 

عسل طبیعی چه ویژگی هایی دارد؟

عسل طبیعی یکی از شیرین ترین ولذیذ ترین غذاهای مفید است که دارای مواد مغذی همچون قندهای طبیعی، مواد آلی، معدنی، انواع ویتامین ها و انرژی است که خواص درمانی بی نظیری دارد همچون: مکمل انواع دمنوش ها، درمان ضعف اعصاب،سرفه، التیام بخش انواع التهاب، زخم و سوختگی.در تولید عسل طبیعی زنبورها فقط از شهد گل­‌ها و گیاهان تغذیه می­‌کنند اما در تولید عسل تقلبی علاوه بر شهد گل، زنبوردار به زنبورها محلول آب و شکر نیز می­‌دهد تا تولید عسل چند برابر شود.

عسل تقلبی ظاهرا تفاوتی با عسل طبیعی ندارد اما از لحاظ خواص و کیفیت تفاوت های بسیاری دارد. ( عسل شیرینی خود را از منوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز بدست می‌آورد و شیرینی نسبی آن در حد ساکارز است https://fa.wikipedia.org/ ) طبق استاندارد ملی ساکارز عسل طبیعی زیر ۵ درصد است اما عسل تقلبی بیش از 5 درصد ساکاروز دارد.

تشخیص عسل طبیعی و تقلبی

 

انواع عسل طبیعی

عسل چهل‌گیاه؛ عسلی که زنبور عسل، شهد را از روی گل‌های گوناگون جمع‌آوری کرده باشد یا چند عسل تک گل را طبق فرمول خاص (که از نظر خواص، رنگ، عطر و سعم مطابق ذائقه‌ی بیشتر مصرف‌کنندگان باشد) با یکدیگر مخلوط کنند. این‌ نوع از عسل طبیعی، کاربرد درمانی دارد.

عسل تک‌گل: عسلی است که زنبور عسل، شهد را از روی فقط یک نوع گل جمع‌آوری کرده باشد مثل عسل آویشن، اقاقیا، ، مرکبات ، سدر، گون و … این گونه عسل کاربرد درمانی داشته و معمولا قیمت بالاتری نسبت به عسل‌های دیگر دارد.

عسل موم‌دار؛ چون سرشار از گرده‌ی گل، بر موم و موم طبیعی بوده و حرارت ندیده است از نظر خاصیت، طعم و عطر کیفیت بالایی دارد. افراد بی انصاف با دستگاه‌های موم‌ساز و پارافین (ماده‌ی اولیه که در تهیه شمع به کار می‌رود) موم تقلبی می سازند.

عسل بهاره؛ به عسلی می‌گویند که در اواخر فصل بهاراز شهد گیاهان و میوه های خاص فصل بهار به دست می آید، مانند عسل مرکبات، اقاقیا، گلابی و بادام

عسل پاییزه؛ عسلی که از اوایل تابستان تا میانه‌ی پاییز بیشتر از شهد گیاهان صحرایی به دست می آید.

 

راه های تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی

 – عسل طبیعی علاوه بر اینکه شیرین است طعم و بوی شهد انواع گیاهانی است که زنبور از آن تغذیه کرده است درصورتیکه عسل تقلبی فقط شیرین است و طعم و بوی شهد گل و گیاه ندارد

– عسل طبیعی بعد از مدتی ته نشین می شود و اصطلاحا رس بسته می شود، یعنی ذرات قند عسل متبلور می شود و عسل سفت می شود. تفاوت رس بستگی با شکرک زدن که در مربا ایجاد می شود این است که بلورهای عسل طبیعی رس بسته شده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده است.

تشخیص عسل طبیعی و تقلبی

– عسل را در آب سرد بریزید خواهید دید که عسل طبیعی کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می شود.اگر عسل را داخل یک لیوان آب بریزیم ، اگر عسل به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و ته نشین شود و زود حل نشود، عسل طبیعی و خالص است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، خلوص کمتری دارد.

– عسل طبیعی خالص ، غلظت دارد، اگرظرف عسل طبیعی را خم کنید لحظه‌ای طول می‌کشد تا کمی جابه جا شود. اما بعضی برخی از عسل‌های تقلبی روان و رقیق هستند و زود اینطرف و آنطرف می‌روند.

–    عسل طبیعی، دارای رنگی یکنواخت است،اگر یک واحد از آن را جدا کنید، همانند بقیه ظرف عسل، یک میزان چسبندگی، رنگ، طعم و وزن دارد؛ غیرممکن است وزن مخصوص یک سانتی‌مترمکعب از یک ظرف عسل طبیعی، از وزن مخصوص بقیه ظرف بیشتر یا کمتر باشد از طرفی شهدها و عسل‌های  تقلبی وزن مخصوص، رنگ و طعم یکنواختی ندارند .

 – عسل طبیعی، کپک نمی‌زند و فاسد نمی‌شود.

– رنگ، مزه و بوی عسل بستگی به نوع گل‌هایی دارد که زنبور از شهد‌ها آنها تغذیه می‌کند. رنگ عسل‌های مختلف، باتوجه به منابع اصلی شهد از «سفید روشن» تا «سیاه» متفاوت است. عسل انواع میوه‌های زرد مایل به قهوه‌ای، رنگ عسل «شبدر» سرخ و زرد متمایل به قرمز، رنگ عسل «زیرفون» زرد متمایل به سبز، عسل «گل قاصدک» زرد تیره، عسل «نارون» قهوه‌ای و رنگ عسل «صنوبر» و «زبان گنجشک» سبز تیره تا سیاه است.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*