فروشگاه اینترنتی عُمتَک
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

بهترین رژیم غذایی برای زنان باردار

تغذیه در بارداری

جرا رژیم غذایی برای زنان باردار بسیار مهم است؟ از باید ها و نباید های رژیم غذایی برای زنان باردار چه می دانید. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که خودتان یا یکی از عزیزانتان در دوره بارداری هستید پیشنهاد می کنم که خواندن این مقاله را از دست ندهید جون توصیه های مهمی برای داشتن بارداری سالم و بی خطر،  در قالب باید و نباید های تغذیه دوران بارداری پرداخته شده است.

 

ضرورت توجه به رژیم غذایی زنان باردار

دوران بارداری یکی از شیرین ترین و مهم ترین ماه ها در طول زندگی یک زن است چون زنان تجربه ی مادری نه از حین تولد نوزاد بلکه با شروع دوران بارداری تجربه می کنند. توجه به رزیم غذایی زنان باردار به قدری مهم است که بی توجهی به آن خسارات جبران ناپذیری دارد چون بخشی از ویژگی های رشد جسمانی و خلق و خوی بچه در ارتباطی مستقیم با تغذیه مادر در دوران بارداری است. هرچه زنان باردار تغذیه سالم و کافی داشته باشند زایمانی سالم و فرزندی سالم خواهند داشت.ضرورت توجه به رژیم غذایی زنان باردار تا حدی مهم است که در سرنوشت و آینده خانوادگی و شغلی فرزند موثر است بنابرین در این قسمت از سایت عمتک به ارائه توصیه های تغذیه ای می پردازیم.

بهترین رژیم غذایی برای زنان باردار

 

توصیه هایی برای رژیم غذایی زنان باردار

 

خوراکی هایی که باید در برنامه های غذایی زنان باردار باشند:

-در درجه اول زنان باردار به مواد غذایی سرشار از آهن نیاز دارند تا آهن مورد نیاز جنین و مادر تامین شود مثل: گوشت قرمز،حبوبات، ماهی ، جگر، دانه های روغنی، سیب زمینی، لوبیاهای رنگی، سبزیجات با رنگ های تیره از جمله اسفناج، مرکبات، گریپ فروت، گوجه فرنگی، تمشک، توت فرنگی.

– میوه‌های خشک از منابع غنی فیبر،مواد معدنی،کالری، آهن ، پتاسیم و ویتامین‌ های مختلف هستند که همچنین مسهل‌های طبیعی هستند که موجب کاهش یبوست می شوند. مصرف میوه های خشک جایگزین مناسبی برای هله هوله و انواع غذاهایی با قند مصنوعی هستند.

– آجیل را بعنوان میان وعده قوی و جایگزین هله هوله ها قرار دهید چون آجیل ها دارای چربی مناسب برای رشد مغز جنین هستند.

– خرما این میوه گرمسیری بسیار مقوی که سرشار از پتاسیم،قند طبیعی و آهن است. به دلیل طبع گرمی که خرما دارد موجب افزایش مقاومت بدن و همجنین کاهش درد زایمان می شود..

-غذاهای سبوس دار در سه ماهه ی دوم و سومم بارداری بویژه جو دو سر، برنج قهوه ای که دارای انواع ویتامین های گروه B  هستند و همجنین به دلیل فیبر و منیزیم بالایی که دارند ضد یبوست هستند و در کاهش تهوع صبحگاهی 3ماه اول بارداری بسیار موثر هستند.

– میوه  آووکادو حاوی مقادیربالایی از مونو اسیدهای چرب اشباع نشده است و همچنین دارای فیبر،مس،پتاسیم ویتامین‌هایC.E.B، K است.( هر 100 گرم از آووکادو نزدیک به 160 کیلوکالری انرژی، 53/8 گرم کربوهیدرات، 66/0 گرم قند، 7/6 گرم فیبر، 66/14 گرم چربی، 13/2 گرم چربی اشباع، 80/9 گرم چربی تک‌زنجیره‌ای غیراشباع، 82/1 گرم چربی چندزنجیره‌ای غیراشباع، 2 گرم پروتئین، 5 درص ویتامینB1 ، فسفر، پتاسیم،منیزیم، 4 درصد آهن، یک درصد کلسیم، مقداری ویتامین B2، B3، B5، B6 و 6 درصد روی دارد. با این حساب می‌بینید که این میوه از نظر مواد معدنی  بسیار غنی است منبع: https://www.asriran.com/ )

که همگیدر شکل‌گیری پوست، مغز و بافت‌های عصبی بدن جنین کمک می‌کند و پتاسیم می‌تواند به تسکین گرفتگی عضلات پا شود .

تغذیه بارداری

-کلسیم را فراموش نکنید هرگز. کلسیم ماده ای است که برای رشد و تراکم استخوان جنین ضروری است که اگر مادر در دوران بارداری از آن استفاده نکند جنین کلسیم مورد نیاز برای رشد خود را از ذخیره بدن مادر دریافت میکند و در آن شرایط مادر آسیب های جدی و جبران ناپذیری به استخوان ها و دندان هایش می رسد پس بهتر است که کلسیم کافی در برنامه غذایی زنان باردار باشد. کلسیم در لبنیات بویژه شیر و کشک، تره فرنگی،انواع کلم و گلکلم است ( کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی فولات، آنتی‌اکسیدان ضدبیماری و ویتامین C است).

نکته: اگر برخی زنان باردار از طعم شیر خوششان نمی آید یا مشکل هضم شیر را دارند می توانند از ترکیب شیر با کاکائو، عسل طبیعی یا خرما استفاده کنند همچنین می توانند بجای شیر از دوغ و ماست استفاده کنند. در کل اصلا نباید لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف کنند.

– مصرف انواع سبزیجات و میوه هاچون دارای منابع غنی از کربوهیدرات ها هستند و تامین کننده انرژی سلول های  بدن،گلبول های قرمز و سفیدخون ، مغز و سیستم عصبی است، میزان نیاز به کربوهیدرات ها در دوران بارداری روزانه حدود  175 گرم است.

– مصرف  کافی آب موجب رفع خستگی و بی حالی، طراوت پوست، بهبود گردش خون در بدن و بهبود عملکرد سیستم گوارش می شود. بدن زنان باردار نباید دچار کم آبی شود.

 

 خوراکی هایی که هرگز نباید در برنامه های غذایی زنان باردار باشند:

-مصرف مشروبات الکلی و مصرف کافئین بیش از حد، چون باعث انواع مشکلات  فیزیکی، رفتاری و کاهش قدرت یادگیری در جنین می شود.

-سیگار و شکلات هایی با قند مصنوعی فراوان. نکته: مصرف زیاد نشاسته و قندهای مصنوعی منجر به افزایش احتمال ابتلای مادر به بیماری دیابت می شود.

رژیم غذایی زنان باردار

-غذاهای فراوری شده مثل انواع تن ماهی و غذاهای کنسروی چون دارای مقادیر زیادی مواد نگهدارنده و جیوه هستند که به سیستم عصبی، کلیه ها و مغز جنین آسیب وارد می کنند.

– مصرف غذاهای غیر پاستوریزه مثل: گوشت منجمد، سالاد ماهی خام و انواع غذاهای دریایی نیم پز، هات داگ،سوشی، صدف خام و گوشت گوساله نیمه خام که به دلیل داشتن  باکتری لیستریا، و توکسوپلاسموسیس موجب مسمومیت غذایی و عفونت انگلی می شوند که منجر به بروز پدیده زایمان زود رس، مرده به دنیا آمدن جنین می شود. شیر پاستوریزه نشده (خام) و غذاهایی که از آن ساخته می شوند،

نکته: مصرف گوشت خام یا نیم پز منجر به  انتقال عفونت توکسوپلاسما از مادر به جنین می شود، که سبب نابینایی و ناتوانی ذهنی جنین می شود.

-تخم مرغ خام که دارای باکتری سالمونلا است و مادر را دچار مسمومیت غذایی می کند.

-انواع جوانه های خام مثل یونجه و شبدر

-سرکه غیر بهداشتی پاستوریزه نشده

-خمیر خام تزیینی داخل کلوچه

 

 

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*