روش صحیح نگهداری از نان در منزل

نان یکی از مواد غذایی است که در رژیم غذایی روزانه ما ایرانیان جایگاه ویژهای دارد و طعم نان تازه واقعا لذت بخش است. اما این روزها زندگی به گونهای شده است که بسیاری از افراد زمان آن را ندارند که روزانه برای تهیه نان به نانوایی بروند پس روش صحیح نگهداری از نان چیست؟ آیا میشود نان را تا چندین روز تازه نگه داشت؟
روش صحیح نگهداری از نان
اگر نان را با روش صحیح و درستی نگهداری نکنیم طعم و کیفیت آن خیلی سریع خراب میشود و به اصطلاح بیات میشود. برای این که نانها دیرتر بیات شوند و کیفیت خود را از دست ندهند چند نکته وجود دارد که برای نانهای سنتی و فانتزی متفاوت است.
نکات نگهداری از نان سنتی
- حتما نان را در هنگام خرید سرد کنید.
- نانهای داغ را روی هم نچینید.
- ترجیحا نان را در سفرههای پارچهای یا کیسههای پارچهای از نانوایی به منزل بیاورید.
- پس از سرد شدن نانها بهتر است در سفره پلاستیکی یا جانانی نگهداری شوند.
- هنگام بستهبندی نانها حتما هوای داخل کیسه نان را بگیرید.
- حداکثر تا 2 روز نانها را در یخچال نگهداری کنید زیرا نگهداری نان در یخچال باعث میشود سریعتر بیات شود.
- پس از این که نانها کاملا خنک شدند آنها را به قطعات کوچکتر بریده و سپس در فریزر قرار دهید.
نکات نگهداری از نان فانتزی
- همانند نانهای سنتی، نانهای فانتزی هم تا قبل از این که سرد شوند فریز و یا بستهبندی نکنید.
- بهتر است خمیر داخل نانهای ساندویچی را خالی کنید سپس آنها را در فریزر بگذارید.
- میتوانید نانهای ساندویچ را در فویل آلومینیومی بپیچید سپس فریز کنید تا دیرتر بیات شوند.
نکته مهم در نگهداری از نان
جهت حفظ سلامت خود و خانواده هیچگاه نانها را در روزنامه یا کیسههای زباله نپیچید.
چرا نباید نان را در روزنامه پیچید؟
وقتی نان را در روزنامه میپیچید رطوبت نان باعث میشود تا سرب و فلزات سنگینی که برای جوهر چاپ روزنامه استفاده شده است به نان بچسبد و نان شما مضر شود.
یخ زدایی نان
اگر نان را در فریزر نگهداری میکنید بهترین روش آب کردن یخ آنها، قرار دادن در دمای محیط است. همیشه سعی کنید کمی قبل از مصرف، نانها را از فریزر خارج کنید اما اگر فرصت کافی برای این کار را ندارید میتوانید از فر یا ماکروویو استفاده کنید.
-
یخ زدایی نان در فر
ابتدا نان را از بسته بیرون بیاورید سپس آن را در یک فویل آلومینیومی بپیچید پس از آن این بسته را در فر با دمای 175 درجه سانتیگراد قرار دهید.
سعی کنید بیش از یک بار نان را گرم نکنید زیرا کیفیت خود را از دست میدهد.
-
یخ زدایی نان در ماکروویو
نکته مهم در یخ زدایی نان
برای یخ زدایی و یا گرم کردن نانها نباید آنها را روی شعله مستقیم گاز قرار دهید زیرا دودهها به نان میچسبد و این میتواند مضر و سرطانزا باشد.
جمع بندی نکات نگهداری از نان
سعی کنید اگر نان را به مقدار زیاد تهیه میکنید با روش اصولی آن را بستهبندی و نگهداری کنید تا میزان ضایعات و دور ریز نانها کمتر شود. تا هنگامی که نانها سرد نشده است آن را بستهبندی و یا فریز نکنید و از هر روشی نیز برای یخ زدایی استفاده نکنید.
سایت عُمتک
در فروشگاه اینترنتی عُمتک نان و همچنین کیسههای خرید نان و حتی تنورهای خانگی جهت پخت نان موجود است. جهت خرید میتوانید کلیک کنید.