خواص عرق آویشن

عرق آویشن چیست؟
این گیاه، با نام علمی تیموس ولگاریس، یک گیاه باغی است. آویشن گیاهی از خانواده نعناع است که به طور معمول در آشپزی کاربرد دارد و از خواص درمانی بسیار زیادی نیز برخوردار است. آویشن یک گیاه معطر و خوش عطر و بو است که دارای برگ های ریز و ساقه چوبی و نازکی است. این گیاه در اوایل تابستان با گل هایی به رنگ صورتی یا بنفش پوشیده میشود.
خواص عرق آویشن
1. آویشن و نفخ معده
اگر دچار نفخ، سنگینی، گرفتگی عضلات معده و مشکلات مربوط به دستگاه گوارش هستید بعد از غذا از آویشن استفاده کنید. آویشن حاوی ترکیبات تلخ مزهای است که میتواند به هضم غذا کمک کند.
مقداری برگ خشک آویشن را در یک فنجان بریزید و با آبجوش پُر کنید. در فنجان را ببندید و اجازه دهید که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد. بعد از دو وعدهی اصلی، یک فنجان از این جوشانده میل کنید. این دورهی درمانی را بیش از 3 هفته ادامه ندهید.
2. درمان آفت و بوی بد دهان
آویشن یک گیاه ضدعفونی کننده و التیام بخش است، که برای درمان بوی نامطبوع دهان و پیشگیری از بیماری های دهان و لثه مورد استفاده قرار میگرفته است. یک لیوان آب را بجوشانید و سپس یک قاشق چایخوری آویشن را در آن ریخته و به مدت 1 تا 2 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کنید و روزانه چند بار غرغره کنید.
3. دردهای قاعدگی
عرق آویشن به دلیل داشتن خواص ضد اسپاسم ناشی از ترکیبات موجود در آن، برای کاهش دردهای قاعدگی بسیار مفید است. از خواص مهم عرق آویشن می توان به کاهش درد و ناراحتی قاعدگی و برطرف کردن عوارض قاعدگی از جمله تغییرات خلق و خو اشاره کرد. بنابراین، میتوان این گیاه و مشتقات آن را به عنوان جایگزین مناسبی برای ایبوبروفن به شمار آورد.
4. درمان عفونت معده
از دیگر خواص عرق آویشن، قابلیت آن در از بین بردن برخی باکتریهای روده است. باکتری کلوستریدیوم پرفرنژنس یکی از عوامل بیماری زای موثر در ایجاد عفونت روده است. مطالعات انجام شده نشان می دهد که استفاده مداوم و طولانی مدت ترکیبات شیمیایی موجود در آویشن از قبیل، تیمول و کارواکرول میتواند در از بین بردن این باکتری تأثیرگذار باشد.
5. کاهش وزن
ترکیبات موجود در این عرق میتوانند متابولیسم را افزایش دهند که به چربیسوزی و کاهش وزن کمک میکند.
این درمان گیاهی میتواند اشتها را سرکوب کند اما انرژی را بالا برده و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین میکند و با این کار پرخوری بین وعدههای غذایی را کاهش میدهد.
6. جوش صورت
عرق آویشن و عصاره آن در کاهش و التیام جوش صورت و باکتریهای ایجاد کننده آن بسیار موثر است. خاصیت عرق آویشن در مقابله با آکنه ناشی از وجود ماده ضد باکتریایی ویژه ای است که از عملکردی به مراتب قدرتمندتر از بنزوئیل پروکساید برخوردار است. بنزوئیل پروکساید یکی از ترکیبات شیمیایی شناخته شدهای است که در اغلب کرمها و محصولات مخصوص درمان جوش صورت به کار میرود.
7. رفع اضطراب
یکی دیگر از خواص عرق آویشن توانایی کاهش استرس و فشارهای روانی است.طبق مطالعات کارشناسان، آروماتراپی با آویشن میتواند با اضطراب مقابله کند.
8. خواص آنتی اکسیدانی
مواد فعال موجود در عرق آویشن در جلوگیری و تسکین بعضی بیماریها مانند ام اس، وز وز گوش،سرگیجه، هپاتیت و زونا و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن نقش دارند. این خاصیت به دلیل آنتی اکسیدانهای موجود در روغن آویشن از جمله تیمول، لوتئولین و غیره است.
9. بالا بردن سیستم ایمنی
میزان بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان موجود در عرق آویشن، آن را برای تقویت سیستم ایمنی عالی کرده و به کاهش سریع علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند. ماهیت ضد باکتری و ضد عفونیکننده عرق آویشن به رفع عفونتها و عوامل بیماریزا کمک میکند.
عوارض جانبی عرق آویشن
عرق آویشن علاوه بر اینکه خواص زیادی برای سلامتی دارد، عوارض جانبی نیز دارد که باید قبل از افزودن آن به رژیم غذایی خود به آن توجه کنید.
حالت تهوع: نوشیدن مقدار زیادی عرق آویشن میتواند باعث تهوع، سرگیجه، سردرد، استفراغ و درد معده شود. این عرق دارای مواد شیمیایی قوی و فعالی است، بنابراین باید از خوردن بیش از حد آن پرهیز کرد.
ایجاد حساسیت: برخی افراد به آویشن حساسیت دارند، به ویژه اگر به گیاهان دیگر خانواده لمیاسه (نعناعیان) مانند رزماری، نعنا و پونه کوهی حساسیت داشته باشند. اگر دچار واکنشهای حساسیتی شدید، مصرف آویشن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
بارداری و شیردهی: نظر بیشتر متخصصان این است که در دوران بارداری از خوردن عرق آویشن اجتناب شود زیرا میتواند باعث قاعدگی و در نتیجه سقط جنین شود. زنان شیرده نیز نباید این عرق گیاهی قوی را مصرف کنند.
مشکلات قلبی: مطالعات نشان دادهاند که افرادی که به مشکلات قلبی دچار هستند، ممکن است در صورت مصرف بیش از اندازه عرق آویشن، به برخی عوارض دچار شوند. به طور کلی، قبل از گنجاندن یک عرق گیاهی به برنامه روزانه خود، باید با پزشک مشورت کنید.
شرایط حساس به هورمون مانند سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبرومهای رحمی:
آویشن ممکن است مانند استروژن در بدن عمل کند. اگر شرایطی دارید که با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر می شود، از آویشن استفاده نکنید.
آویشن و نقش آن در پخت و پز
آویشن یکی از بهترین گیاهانی است که برای طعم دار کردن گوشت مرغ، ماهی و گوسفند کاربرد دارد. در نظر داشته باشید که قبل از پخت یا کباب کردن، کافی است مقداری پودر لیمو، نمک، فلفل، آویشن و زعفران را به این مواد اضافه کرده و برای مدتی آن ها را کنار بگزارید تا طعم بگیرند. همچنین، برای طبخ انواع خورشتها و سبزیجات نیز میتوانید از این گیاه استفاده کنید.
عرق آویشن ارگانیک را از سایت عمتک خریداری کنید.