فروشگاه اینترنتی عُمتَک
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

به دنیای ویتامین ها خوش آمدید

ویتامین ها

ویتامین ها، مواد مغذی هستند که برای حفظ عملکرد سوخت و ساز طبیعی و خون سازی بدن ضروری‌اند.

به طور عمومی ویتامین ها به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. ویتامین های محلول در آب
  2. ویتامین های محلول در چربی.

 

ویتامینهای محلول در آب عبارت اند از: تیامین (B۱)، ریبوفلاوین۔ ا (B۲)، نیاسین (B۳)، اسید پانتوتنیک (B۵)، پریدوکسین (B۶)، بیوتین کوبالامین (B۱۲)، اسیدفولیک (B۹)، اسید اسکوربیک (C). این ویتامینها در آب حل می شوند. تأمین روزانه ویتامینهای محلول در آب ضروری است. ویتامینهای محلول در آب به طور قابل توجهی در بدن ذخیره نمی شوند، مازاد آنها (مانند ویتامینهای C و B کمپلکس) از طریق ادرار دفع می شود. ویتامینهای محلول در آب باید به طور مرتب از طریق مواد غذایی یا از طریق دیگر به منظور حفظ میزان نیاز جهت بافت تأمین شوند.

ویتامینهای محلول در چربی هم در چربيها، و هم در حلال چربیها حل می شوند. آنها در آب حل نمی شوند. ویتامینهای محلول در چربی عبارت اند از: ویتامین K، ویتامین E ویتامین D ویتامین A. ویتامینهای محلول در چربی (K, E, D, A) بهتر در بدن ذخیره می شوند. کمبود ویتامینهای گوناگون با سرطان، بیماریهای قلبی – عروقی، آب مروارید، التهاب مفاصل، اختلال دستگاه عصبی و حساسیت به نور ارتباط داشته است. افراد بسیار جوان، پیر، پراسترس و بیمار اغلب در معرض خطر کمبود ویتامینی قرار دارند.

 

 

ویتامین A

ویتامین A در چربيها حل می شود. مهم ترین نقش شناخته شده ویتامین A در بینایی است. بعضی از مطالعات جدید به این نتیجه رسیده اند که ویتامین A قبل از بروز سرطان نقش پیشگیری دارد. ویتامین A از شب کوری و دیگر اختلالات چشمی و نیز بعضی از بیماریهای پوستی مانند آکنه (جوش غرور جوانی) جلوگیری می کند. این ویتامین ایمنی بدن را افزایش می دهد. ویتامین A از بدن در مقابل ابتلا به سرطان محافظت می کند. ویتامین A یک نقش حیاتی در تغذیه پوست و به و به ویژه در دوران بارداری و شیردهی دارد. این ویتامین از تأثیر بیان بار هوای آلوده می کاهد. نفوذپذیری مویرگهای خونی را به منظور اکسیژن رسانی بهتر افزایش می دهد. این ویتامین نقش مهمی در کارگیری استخوانها و دندان دارد. ویتامین A بدن را در مقابل انواع عفونتها مقاوم می سازد.

 

مواد غذایی ای که حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای ویتامین A می باشند عبارت اند از: انواع هویج، کلم سبز، زردآلو، فلفل قرمز، گوجه فرنگی، اسفناج، سیب زمینی، سیر، جعفری، نعناع، فلفل قرمز تازه (فلفل دلمه ای). میزان نیاز روزانه به این ویتامین ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ میکروگرم می باشد. علائم کمبود ویتامین A عبارت اند از: شب کوری، تغییرات چشم، عفونتهای تنفسی، افزایش عفونتهای ریوی، تغییرات پوست خشک و خشن بودن پوست به ویژه در ناحیه شانه ها، و برآمدگیهای ساده نزدیک ریشه فولیکول مو، تغییرات مجرای گوارشی (مانند اسهال به ویژه در هنگام بروز ناراحتیهای گوارشی فراوان)، اختلال در مینای دندان (از بین رفتن لایه مینای دندان)، کاهش حس چشایی و بویایی.

 

 

ویتامین B کمپلکس

ویتامین B کمپلکس در حفظ سلامت اعصاب، کبد، دهان، پوست، چشم و عملکرد مغز مفید می باشد. این ویتامین برای تسکین افسردگی و نگرانی سودمند است.

مصرف مناسب و اندازه ویتامین B کمپلکس برای افراد سالخورده از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

 

ویتامین B1 (تیامین)

ویتامین B1 ماده قابل حل در آب است. این ویتامین سرعت جریان خون را افزایش می دهد و به خون سازی، سوخت و ساز هیدرات کربن کمک می کند. ویتامین B1 در عملکرد مغز نقش به سزایی دارد. میزان نیاز روزانه انسان به این ویتامین 1 تا 3 میکروگرم می باشد.

غنی ترین منابع غذایی حاوی ویتامین B1 عبارت اند از: برنج سبوس دار، ماهی، گوشت پرندگان، جوانه گندم، غلات کامل، بادام زمینی زرده تخم مرغ، بروکلی، مخمر آبجو، بلغور جو، گوجه، آلو خشک،کشمش. کمبود شدید ویتامین B1 باعث بروز بیماری معروف بری بری می گردد که با ضعف، خستگی، بی اشتهایی، افسردگی و اختلال قلبی و عصبی مشخص می شود.

 

 

ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)

ویتامین B۲ برای ساختن گلبول قرمز، تنفس سلولی و رشد بدن ضروری می باشد. این ویتامین خشکی چشم را کاهش می دهد و در پیشگیری و درمان بیماری آب مروارید مفید است. میزان نیاز روزانه بدن به ویتامین B۲، ۲ تا ۴ میلی گرم می باشد. ویتامین B۲ شوره سر را برطرف می کند و به جذب آهن و ویتامین B۶(پریدوکسین) کمک میکند. پنیر، زرده تخم مرغ، ماهی، حبوبات، گوشت قرمز، شیر، گوشت پرندگان، اسفناج، غلات سبوس دار، ماست، قارچها، انواع مغزها (مغز گردو، بادام، پسته)، تخم رازیانه و یونجه دارای مقادیر فراوانی از ویتامین B۲ هستند.

کمبود ویتامین B2 باعث ایجاد ترکهایی در گوشه لبها (شقاق لب) و افزایش مویرگهای صلبیه چشم می شود.

 

 

ویتامین B3 (نیاسین)

نیاسین برای گردش صحیح خون و شادابی پوست لازم است. ویتامین B3 میزان کلسترول خون (چربی خون را کاهش می دهد و گردش خون را بهتر می کند. این ویتامین تقویت کننده حافظه می باشد. میزان نیاز روزانه به ویتامین B۳، ۱۰ تا ۲۰ میکروگرم می باشد. ویتامین B۳ در مواد غذایی مانند جگر گاو، بروکلی، مخمر آبجو، انواع هویج، آرد ذرت، خرما، تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، سیب زمینی، گوجه فرنگی، فرآورده های گندم کامل (سبوس دار)، جو دوسر، نعناع و فلفل قرمز تازه یافت می شود کمبود ویتامین B۳ در بدن باعث بروز بیماری بلاگر می شود که علائمآ عبارت اند از: اسهال، ضعف، افسردگی، بی خوابی، اختلالات پوستی و عصبی.

ویتامین B۳ برای تقویت حافظه مفید است.

 

 

ویتامین B۵ (اسید پانتوتنیک)

اسید پانتوتنیک به ویتامین ضد فشار روحی معروف است. این ویتامین تقویت کننده قوای بدنی می باشد، و از انواع بخصوص کم خونی جلوگیری می کند. ویتامین B۵ محرک غده فوق کلیوی است. ویتامین B۵ برای درمان افسردگی و نگرانی مفید می باشد. این ویتامین بدن را در مقابل آسیبهای ناشی از پرتو محافظت می کند. میزان نیاز روزانه به این ویتامین، ۴ تا ۱۰ میکروگرم می باشد.

 

ویتامین B۵ به ویتامین ضد فشار روحی معروف می باشد.

مواد غذایی ای که حاوی ویتامین B۵ می باشند عبارت اند از: ماهی آب شور، سبزیهای تازه، قلوه، جگر، قارچ، انواع مغزها، تخم مرغ، گوشت گاو، مخمر آبجو، گندم کامل. کمبود ویتامین B۵ باعث بروز یبوست، افزایش زمینه پیدایش عفونتها، سرگیجه، تحریک پذیری، افسردگی، سفید شدن و ریزش مو، ضعف عضلانی، اختلالات معده، کاهش فشار خون، گرفتگی عضلانی، فرسودگی غده فوق کلیوی، کاهش قند خون، درد و سوزش پاها، بی خوابی، اختلالات پوستی و عقب ماندگی رشدی می شود.

 

 

ویتامین B۶ (پریدوکسین)

ویتامین B۶ هم بر روی سلامت جسمانی، و هم بر روی سلامت روانی تأثیر می گذارد.

ویتامین B۶ در برابر سرطان مصونیت به وجود می آورد و برای پیشگیری از بروز تصلب شرایین (سخت شدن دیواره رگها) مفید است. این ویتامین از تشکیل سنگهای کلیه از جنس اگزالات جلوگیری می نماید. میزان نیاز روزانه به این ویتامین 1/5 تا 2/2 میکروگرم می باشد. تمام مواد غذایی دارای مقداری ویتامین B۶ می باشند. با وجود این، مواد غذایی زیر از مقدار بیشتری ویتامین B۶ برخوردارند: انواع هویج، گوشت جوجه یا مرغ، گردو، جوانه گندم، گوشت قرمز، نخود سبز، اسفناج، تخمه آفتابگردان، بروکلی، برنج سبوس دار، غلات کامل، کلم، طالبی، مخمر آبجو، سیب زمینی، سویا. کمبود ویتامین B۶ باعث ایجاد علائمی مانند ضعف اعصاب، عصبانیت، شکم درد و اختلال در راه رفتن می شود.

 

 

ویتامین B۱۲ (سیانوکوبالامین، کوبالامین، به نام ویتامین قرمز)

ویتامین B۱۲ برای جلوگیری از کم خونی ضروری می باشد. این ویتامین به ساخت و طول عمر سلول کمک می کند. علاوه بر این، ویتامین B۱۲ از آسیبهای عصبی جلوگیری میکند. این ویتامین در کنترل تشکیل گلبولهای قرمز خون به اسیدفولیک کمک می کند، و در بهره گیری از آهن نیز مفید است.

ویتامین B۱۲ برای جلوگیری از بروز کم خونی ضروری است.

 

ویتامین B۱۲ در اکثر فعالیتهای سوخت و سازی و آنزیمی حیاتی بدن شرکت دارد. میزان نیاز روزانه به ویتامین B۱۲، ۲ تا ۳ میکروگرم است. این ویتامین تنها در بافتهای حیوانات یافت می شود. بیشترین مقادیر ویتامین B۱۲ در تخم مرغ، قلوه، جگر، پنیر مانده، شیر، لبينات ( دوغ، پنیر، ماست)، بادام زمینی، غذاهای دریایی، دانه آفتابگردان، موز، انگور، سبوس گندم، مخمر آبجو و شاه ماهی یافت می شود. ویتامین ۱۲ B در بسیاری از سبزی ها وجود ندارد. این ویتامین در سبزیهای دریایی مانند زنبق خوراکی، جلبک قهوه ای، کومبو، نوری، سویا و گیاه رازک به چشم می خورد.

 

کمبود ویتامین B۱۲ موجب بروز نوعی کم خونی به نام کم خونی وخیم یا پرنی سیوز می شود. همچنین اختلالات عصبی و رفتاری خستگی مزمن در اثر کمبود این ویتامین ایجاد می شود.

 

 

بیوتین

نام دیگر بیوتین، ویتامین H می باشد. بیوتین به رشد سلولی، تولید اسید چرب، سوخت و ساز هیدراتهای کربن، چربیها، پروتئینها و بهره گیری از دیگر ویتامینهای B کمپلکس کمک می کند. ویتامین H در سوخت و ساز پروتئینها و چربیها دخالت دارد. استفاده از این ویتامین به مقدار کافی برای سلامت و شادابی پوست و مو لازم است. سلامتی و رشد مو به بیوتین وابسته است و از ریزش مو جلوگیری می کند. بیوتین باعث سلامت غدد عرق زا، بافت عصبی و مغز استخوان می شود. این ویتامین دردهای عضلانی را تسکین می دهد. از بیوتین در درمان مالاریا به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده استفاده می شود. میزان نیاز به بیوتین ۳۰ تا ۱۰۰ میکروگرم است. بیوتین در مخمر آبجو، زرده تخم مرغ پخته، گوشت قرمز، شیر، گوشت پرندگان، ماهی آب شور، سویا و غلات کامل یافت می شود. کمبود بیوتین ممکن است موجب بروز ریزش مو، اگزما، شوره، ترشح زیاد چربی، ناراحتیهای پوستی (مانند کمرنگ شدن پوست، خشکی پوست)، بی نظمی های قلبی، عفونت ریه، کم خونی، کاهش اشتها، خستگی بیش از اندازه، سرگیجه، افسردگی، توهم و خواب آلودگی شود.

بیوتین برای سلامت و شادابی پوست و مو لازم است.

 

 

کولین

کولین جزئی از ویتامین B کمپلکس است. کولین برای انتقال صحیح پیامهای عصبی از مغز تا سیستم عصبی مرکزی، و نیز برای کنترل کیسه صفرا، نقش کبد و ساختن لسیتین ضروری می باشد. این ویتامین به تولید هورمون کمک می کند و چربی اضافی موجود در کبد را به د مطلوب می رساند. زیرا این ماده به سوخت و ساز چربی و کلسترول کمی می نماید.

 

کولین برای کاهش فشار خون بالا مفید بوده و در درمان تصلب شرایین (سخت شدن دیواره رگها)، آسیبهای کلیوی و ضعف عضلانی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

مواد غذایی ای که حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای کولین می باشند عبارت اند از: زرده تخم مرغ، لسیتین، حبوبات، گوشت قرمز، شیر، سویا و غلات سبوس دار. کمبود طولانی مدت کولین ممکن است باعث افزایش فشار خون، سیروز و تصلب شرایین شود.

 

 

ویتامین B9 (اسیدفولیک)

اسیدفولیک، که غذای مغز محسوب می شود، برای تولید انرژی و ساختن گلبولهای قرمز خون لازم است. مشارکت اسیدفولیک با ویتامین B۱۲ در تشکیل سلولهای قرمز خون لازم است. این ماده غذایی برای درمان افسردگی و نگرانی و درمان ناهنجاری گردن رحم مفید است. اسید فولیک برای رشد و تقسیم سلولهای بدن و تولید RNA و DNA لازم و اسید نوکلوئیکهای عوامل ارثی را حمل می کند. وجود اسیدفولیک در دوران بارداری بسیار مهم است. اسیدفولیک به سوخت و ساز پروتئین در رشد طبیعی کمک می کند. این ماده غذایی، شکل گیری سلول عصبی اولیه و جنینی را که برای رشد طبیعی ضروری است، تنظیم می کند. اسیدفولیک برای جلوگیری از تولد زودرس مفید است.

 

هنگامی که اسیدفولیک با ویتامین B۱۲ و ویتامین C ترکیب شود، بهتر عمل می کند.

 

میزان نیاز روزانه به اسیدفولیک ۲۰۰ تا ۴۰۰ میکروگرم است. میزان نیاز به اسید فولیک در هنگام بارداری افزایش می یابد. ویتامین B6 در جو، گوشت گاو، سبوس، خرما، خشکبار خام، سبزیهای سبز برگدار، پنیر، مرغ، کشت بره، قارچ، حبوبات، انواع عدس، سبوس گندم، جگر، شیر، قارچ، برتقال، کاهو، لپه، گیاهان ریشه ای (گیاهانی مانند هویج که ریشه آنها خوراکی است)، ماهی آزاد، ماهی تن، مغز گندم، غلات کامل (سبوس دار) و گندم کامل یافت می شود. کمبود میزان نیاز به اسیدفولیک موجب بروز نوعی کم خونی شدید تغذیه ای در دوران بارداری، اختلالات عصبی و رفتاری، اختلالات شدید پوستی، ریزش مو، نقص دستگاههای گردش خون، ایجاد رنگ دانه های خاکستری مایل به قهوه ای بر روی پوست خستگی، افسردگی، اختلالات تولید مثلی مانند سقط جنین خود به خودی، زایمان سخت و میزان بالای مرگ و میر جنین و کاهش تمایلات جنسی در مردان می شود.

 

 

اینوزیتول

اینوزیتول عضوی از خانواده ویتامین B کمپلکس است. اینوزیتول برای رشد مو ضروری است. این ویتامین دارای اثرات آرامش دهنده بوده و در کاهش میزان کلسترول (چربی خون مؤثر می باشد. این ویتامین از سفت شدن سرخرگها جلوگیری می کند. اینوزیتول برای برطرف کردن چربیها از کبد مفید می باشد. مقدار مصرف روزانه اینوزیتول هنوز مشخص نشده است، اما اکثر مشاوران میزانی مشابه با کولین را پیشنهاد کرده اند. کمبود این ویتامین باعث بروز بیماریهایی مانند تصلب شرایین ( سخت شدن دیواره رگها)، یبوست، ریزش مو، بالا رفتن کلسترول خون، تحریک پذیری و تغییرات روحی می شود. اینوزیتول در .. مشت قرمز، انواع میوه ها، مرکبات (نارنگی، پرتقال، لیموترش، شیرین، گریپ فروت)، مخمر آبجو، خشکبار خام، سبزیها، غلات کامل، کشمش، هند حام و شیر یافت می شود. کمبود این ویتامین در بدن باعث ریزش مو، یبوست، اگزما (درماتیت)، نام کلسترول بالا در خون خواهد شد.

 

 

اسید پارا – آمینوبنزوئیک (PABA)

ویتامین Bx یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده اسیدفولیک می باشد. این آنتی اکسیدان در برابر آفتاب سوختگی و سرطان پوست از بدن محافظت می کند و درد ناشی از سوختگی و آفتاب سوختگی را تسکیل می دهد.

اسید پارا – آمینوبنزوئیک به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می نماید. عاملی جهت افزایش و تسریع رشد است که در ارتباط با اسیدفولیک سوخت و ساز و مراحل حيات را تحریک می کند. با اضافه کردن این اسید به رژیم غذایی روزانه می توان موهای سفید را به رنگ اصلی خود بازگرداند، به شرطی که علت سفید شدن مو فشار روحی یا کمبود مواد غذایی باشد. اسید پارا – آمینوبنزوئیک برای انواع گوناگون اختلالات پوست، مانند اگزما، مفید است. مقدار مصرف توصیه شده روزانه PABA مشخص نشده است. بیشتر از ۳۰ میلی گرم آن در هر قرص فقط با تجویز پزشک امکان پذیر است. منابع غذایی حاوی اسید پارا – آمینوبنزوئیک عبارت اند از: اسفناج، قلوه، غلات، قارچ و جگر. اسید پارا توسط باکتریها در روده سالم ساخته می شود. کمبود آن ممکن است باعث بروز خستگی بیش از اندازه، اگزما، کم خونی، سفید شدن مو، اختلالات تولید مثلی، ناباروری و کاهش تمایلات جنسی شود.

 

 

ویتامین C

اسید اسکوربیک نام دیگر ویتامین C می باشد. ویتامین C برای ترمیم بافتها، کار غدد فوق کلیوی و سلامت لثه ها ضروری است. این ویتامین به ساخت هورمونهای ضد فشار روحی کمک می کند. ویتامین C در برابر تأثیرات زیان آور مواد آلوده کننده از بدن محافظت می نماید. این برای پیشگیری از بروز سرطان و بیماریهای عفونی مفید می باشد و بر ایمنی بدن می افزاید.

 

ویتامین C سطح کلسترول خون و فشار خون بالا را کاهش می دهد و از بروز تصلب شرایین جلوگیری می کند.

 

این ویتامین از لخته شدن خون و خون مردگی پیشگیری می کند و باعث التیام یافتن زخمها و سوختگیها می شود. میزان نیاز روزانه بدن به ویتامین C، ۶۰ میلی گرم می باشد. فقدان ویتامین C در بدن باعث بروز بیماری اسکوروی (اسکوربورت) می شود که علائم آن عبارت اند از: تورم، خونریزی، زخم لثه ها و احتمال از دست دادن دندانها، خونریزیهای زیرپوستی، کم خونی و ضعف شدید. ویتامین C در مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، گریپفروت، لیمو ترش، نارنج)، سبزیهای سبزرنگ، انگور فرنگی سیاه، بروکلی، کلم فندقی، طالبی، کلم سبز، پیاز، نخود فرنگی، فلفل تازه و شیرین، خرمالو، آناناس، انواع ترب، اسفنایت فرنگی، گوجه فرنگی، فلفل قرمز تازه، شنبلیله، جعفری و جودوسر بانی می شود. ویتامین C بسیار آسیب پذیر بوده و حرارت یا جوشاندن باعث ان بین رفتن مقادیر زیادی از این ویتامین می گردد.

 

 

ویتامین D

ویتامین D برای رشد و نمو بدن، و به خصوص رشد و شکل گیری طبیعی استخوانها و دندانهای کودکان، لازم می باشد. این ویتامین از ضعف عضلانی جلوگیری میکند و باعث تنظیم ضربان قلب می شود.

 

ارزش ویتامین D در پیشگیری و درمان بیماری پوکی استخوان می باشد.

 

این ویتامین مصونیت بدن را افزایش می دهد و برای کار غده تیروئید و غلظت طبیعی خون ضروری است. کمبود ویتامین D باعث بروز بیماری هایی مانند نرمی استخوان در کودکان (راشیتیسم) و نرمی استخوان در بزرگسالان (استئومالاسی) می شود. روغن جگر ماهی، ماهی چرب آب شور، لبنیات و تخم مرغ همگی حاوی ویتامین D می باشند. این ویتامین در کره، روغن جگر، زرده تخم مرغ، بلغور جو، سیب زمینی شیرین، ماهی تن و انواع روغن نباتی یافت می شود. بدن در پاسخ به عمل نور خورشید بر روی پوست ویتامین D می سازد. میزان نیاز روزانه به این ویتامین، ۲۰۰ تا ۴۰۰ واحد بین المللی می باشد.

 

 

ویتامین E

این ویتامین عمل گردش خون را بهبود می بخشد و برای ترمیم بافتها و درمان تنش پیش از قاعدگی ضروری است. ویتامین E به غلظت طبیعی خون و درمان آن کمک می کند، باعث بهبود بعضی از زخمها می شود . را پایین می آورد و برای پیشگیری از بروز بیماری آب مروارید فشار خون را پایین می آورد و برای مفید است.

 

ویتامین E در پیشگیری از بروز سرطان و بیماری قلبی – عروقی از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

ویتامین E گرفتگی عضلات پا را کاهش می دهد، دیواره مویرگها را تقویت میکند و اعصاب و عضلات را نیز سالم نگه می دارد. این ویتامین به سلامت و شادابی پوست و مو کمک و از بروز کم خونی پیشگیری می کند. ویتامین E روند پیری را به تأخیر می اندازد و مانع به وجود آمدن لکه های پیری (لکه های قهوه ای رنگی که در دوران پیری بر روی پوست به وجود می آید می شود. میزان نیاز روزانه بدن به ویتامین E، ۸ تا ۱۲ میکروگرم است. روغنهای نباتی، سبزیهای برگدار سبز تیره، حبوبات، مغزها، دانه ها و غلات کامل (سبوس دار)، بلغور ذرت، تخم مرغ، شیر، بلغور جو، سویا، سیب زمینی شیرین، گندم و مغز گندم، جو دوسر و تخم گیاه کتان دارای ویتامین E هستند.

 

 

ویتامین K

ویتامین K ماده ای برای انعقاد خون است. این ویتامین برای شکل گیری و ترمیم استخوانها ضروری است.

 

ویتامین K برای جلوگیری از بروز بیماری پوکی استخوان مفید است.

 

این ویتامین نقش مهمی را در روده ها بر عهده دارد، کلوکر را خیره سازی در کبد به گلیکوژن تبدیل می کند و به عملکرد صحیح کبد کمک می نماید. ویتامین K مقاومت بدن کودکان را در مقابل . عفونی افزایش می دهد و از بروز سرطانهایی که دیواره هام اندامهای بدن را مورد مصرف قرار می دهند، پیشگیری می کند. اس. ویتامین در طولانی کردن عمر نقش به سزایی دارد. میزان نیاز روزانه به ویتامین K، ۶۰ تا ۸۰ میکروگرم می باشد. در اثر کمبود این ویتامین، زمان انعقاد خون طولانی می شود و در نتیجه خونریزی های شدید ایجاد میگردد. ویتامین K در زرده تخم مرغ، جگر سیاه، جو دوسر، چای سبز، سویا، گندم، بلغور جو، گل کلم، کلم فندقی، سبزیهای پربرگ سبز تیره، بروکلی و کلم پیچ یافت می شود. آنتی بیوتیکها از جذب ویتامین K جلوگیری می کند. تعداد زیادی از باکتریهایی که به طور طبیعی در روده زندگی می کنند قادر به تولید ویتامین K هستند.

 

 

بیوفلاونوئیدها

هرچند بیوفلاونوئیدها جزو ویتامین های حقیقی نیستند، اما گاهی اوقات با نام ویتامین P به آنها اشاره می شود. بیوفلاونوئیدها در درمان آسیبهای ورزشی کاربرد فراوانی دارند؛ زیرا درد، ورم و خون مردگی را تسکین می دهند. این مواد همچنین درد پاها و سرتاسر پشت را کاهش داده و آسیبهای مربوط به خونریزی طولانی و کم شدن میزان کلسیم خون را تضعیف می کنند.

 

بیوفلاونوئیدها با کمک ویتامین C از ساختار مویرگها حمایت و نگهداری می کنند.

 

به علاوه، این مواد تأثیر ضد باکتری دارند و به جریان خون کمک کرده، باعث تولید صفرا می شوند. میزان کلسترول (چربی خون) را پایین می آورند و از بروز بیماری آب مروارید پیشگیری و یا آن را درمان می کنند.

هنگامی که بیوفلاونوئیدها را به همراه ویتامین C مصرف کنید، علائم بیماری تب خال دهان را نیز کاهش می دهد. بیوفلاونوئیدها برای دار خون، عفونتهای تنفسی، بواسیر، واریس، خونریزیها، خونریزی لئه پسوریازیس، سیروز کبد، خونریزیهای ترکیه، بیماریهای پرتو و تصلب شرایین مؤثرند. مقدار مصرف روزانه بیوفلاونوئيدها مشخص شدنده است. اندازه درمانی معمول آن از ۵۰ تا ۲۰۰ میلی گرم یا بیشتر است ماده سفید زیر پوست مرکبات، انواع فلفل، گندم سیاه، انگور فرنگی سیاه آلو، سیب، انواع زرد آلو، گیلاس، توت فرنگی، گریپ فروت، انگور، لیمو، پرتقال، کشمش، آلو خشک و میوه گل سرخ حاوی بیوفلاونوئید هستند.

 

 

کوآنزیم Q

کوآنزیم ۱۰ Q ماده ویتامین مانندی است که عملکرد آن در بدن به ویتامین E شباهت دارد. این کوآنزیم کار اکسیژن رسانی را به باتها افزایش می دهد و از اثرات ضد پیری بسیار مهمی برخوردار است کوآنزیم ۱۰ Q محلول در روغن است و هنگامی که با غذاهای روغنی و چرب، مانند ماهی، مصرف می شود بهتر جذب بدن می گردد.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*