فروشگاه اینترنتی عُمتَک
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

خواص شگفت انگیز هویج و آب آن

خواص هویج

هویج نوعی سبزی ریشه ای است. این نوع سبزی دارای برگهای بریده و ریشه ضخیم و زرد یا بنفش رنگ است. هویج گیاهی است دو ساله و دارای ریشه راست و بی کرک که نوع پرورش یافته آن در بیشتر مناطق کشت می شود. قسمتهای مورد استفاده آن عبارت اند از: گوشت، آب، برگ و تخم.

هویج از لحاظ دارا بودن خواص طبی تا حدودی با پرتقال برابر است. از این رو، هویج را پرتقال فقرا می نامند. هویج از سبزیهای باارزش به شمار می رود. هویج انواع گوناگون دارد که مهم ترین آن زردک و هویج فرنگی است. بیشتر ریشه هویج مورد استفاده قرار می گیرد. زردک از نظر داشتن میزان قند و آهن بیشتر با هویج تفاوت دارد. بهترین روش جذب مواد مغذی از هویج، خام خوردن آن است. اگر پخته شود، مقدار ناچیزی از مواد غذایی آن از بین می رود. چنانچه در دماهای بسیار کم (انجماد) نگهداری شود، ارزش غذایی اش را ۵ یا ۶ ماه حفظ می کند.

 

هویج از آن دسته سبزیجاتی است که آن را می توانید به عنوان یک میوه نیز استفاده کنید. هویج را با تمام میوه و سبزیجات می توانید مخلوط کنید. در شست وشوی هویج نکات بهداشتی را کاملا رعایت نمایید.

بهترین روش جذب مواد مغذی از هویج خام خوردن آن است.

 

 

ترکیبات شیمیایی

هویج حاوی مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، مس، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم و منگنز می باشد. هویج املاح معدنی خون را تولید می کند. این سبزی سرشار از ویتامین E ،C ،D B۲ ،B۱ ،A بوده و نیز دارای پیش ساز ویتامین A (کاروتن) می باشد که در کبد تبدیل به ویتامین A می گردد. وجود ویتامینهای D ،C ،B ،A و همچنین E در هویج، باعث گردیده تا ریشه این سبزی در ردیف مهم ترین خوراکی قرار گیرد. هر ۱۰۰ گرم ریشه هویج پرورش یافته، دارای ۸۶ تا ۸۹ درصد آب، ۰/۴۶ درصد (بر حسب اسید سولفوریک اسیدیته، ۱ تا ۱/۷۸ درصد مواد ازته، ۰/۰۲ تا ۰/۰۸ درصد مواد چرب، ۶ تا ۹٫۳ درصد گلوسیدها، ۱/۴ تا 1/4 درصد سلولز، ۰/۹ تا ۱/۰۳ درصد خاکستر،۱ درصد استرول، فسفاتیدها (ليسيتين)، ۱/۲ درصد پروتید و 2 تا 3 درصد مواد پکتیک است. یک ماده رنگی قابل تبلور از کاروتنها یا پیش ساز ویتامین A و دیاستازهای گوناگون، وجود نوعی انسولین گیاهی با اثر کم کننده مقدار قند خون در هویج را مشخص داشته است.

 

 

خواص تغذیه ای و درمانی هویج و آب آن

دستگاه ایمنی بدن را تقویت می نماید. دستگاه ایمنی بدن (تقریبا) پس از ۴۰ سالگی به تدریج شروع به از دست دادن قدرت خود در مبارزه با بیماریها می کند. اما برخی مواد معدنی خاص می توانند این وضع را تغییر دهند. به خوردن هویج، اسفناج و دیگر میوه و سبزیهای سرشار از بتاکاروتن روی آورید.

بتاکاروتن، دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند. یک بررسی در کانادا نشان داد که یک مکمل حاوی ۱۶ میلی گرم بتاکاروتن (حدود 2600 واحد که کمی بیش از آن چیزی است که با مصرف دو هویج به دست می آید) ، سطح ایمنی بدن را بالا می برد. پژوهشگران دانشگاه آریزونا دریافتند بتاکاروتن، سلولهای ایمنی بدن یعنی سلولهای نابود کننده و النفوسیتهای فعال و سلولهای T را به طور نسبی افزایش می دهد. هرچه مقدار بتاکاروتن بیشتر باشد، سلولهای محافظ بیشتری تکثیر پیدا می کنند.

 

در کاهش کلسترول خون مؤثر است. هویج خام به طور یقین در کاهش کلسترول خون (چربی خون مؤثر است. برای پایین آوردن کلسترول بد (LDL) و بالا بردن کلسترول خوب (HDL)، می توانید روی هویج حساب کنید. هویج سرشار از مواد فیبری (الیاف گیاهی) قابل حل و ضد کلسترول از جمله پکتین است. پکتین فیبر قابل حلی است که می تواند کلسترول خون را تا میانگین ۱۱ درصد کاهش دهد.

هویج مصرف کنید تا کلسترول بد خون (LDL) شما کاهش، و کلسترول خوب خون (HDL) شما افزایش یابد. در مطالعه ای در آلمان مشخص گردید که بتاکاروتن موجود در یک یا دو هویج می تواند موجب افزایش کلسترول خوب خون (HDL) شود. مصرف دو عدد و نیم هویج در روز میزان کلسترول خون را پایین می آورد. خوردن دو عدد هویج در روز، میزان کلسترول بد را بین ۲۰-۱۰ درصد کاهش می دهد و میزان کلسترول خوب (HDL) را به اندازه طبیعی می رساند.

 

هویج خام در کاهش چربی خون مؤثر است.

 

پژوهشگران استرالیایی می گویند نوشیدن یک و یک چهارم فنجان آب هویج که حاوی ۱۶ میلی گرم بتاکاروتن است، باعث کاهش سمی بودن و اثر کلسترول بد خون (LDL) در انسداد شریانها می شود.

 

هویج ضدعفونی کننده روده ها و التیام دهنده زخم روده است.

 

 

دوست بزرگ روده‌هاست

هویج کار روده ها را تنظیم می کند. فیبر الیاف گیاهی موجود در هویج باعث تمیز شدن روده میگردد. این سبزی مدر بوده و ناراحتیهای روده ای را تنظیم می نماید. هویج باکتریهای بیماری زای روده را از بین می برد. این سبزی ضدعفونی کننده روده ها و التیام دهنده زخم روده است. هویج مقدار وزن مدفوع را در حدود ۲۰ درصد افزایش می دهد که این امر در سلامت روده بزرگ بسیار مؤثر است. افزایش مدفوع و تخلیه کامل آن، موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ است.

اثر سودمند دیگر هویج دفع انگلهای روده ای، آسکاریس و کرمک، می باشد. اگر کودکان هویج را به وفور بخورند، کرمهای موجود در روده های آنها دفع می شود.

 

 

خاصیت ضد سرطانی دارد

همه سبزیها و میوه های بسیار سبز و نارنجی، به ویژه هویج، خاصیت ضد سرطانی دارند، یعنی به بدن کمک می کنند که اجازه ندهد یک سلول یاغی شود و دچار تکثیر بی قاعده گردد و سرطان به وجود آید. پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا توصیه می کنند افراد سیگاری برای جلوگیری از بروز سرطان هر روز باید یک عدد هویج و کمی سویا مصرف کنند.

محققان و دانشمندان همگی بر این عقیده اند مصرف سبزیهای خام، به ویژه هویج، علیه سرطان معده مفیدند. پژوهشگران دانشگاه آلاباما پی برده اند زنانی که هویج، اسفناج، کلم بروکلی و کاهو و مواد غذایی سرشار از کاروتینولیدها را دست کم یک بار در روز مصرف می کنند، در حدود ۲۷ درصد کمتر نسبت به زنانی که کمتر از یک بار در هفته این مواد را می خورند، به سرطان مخاط رحم مبتلا می شوند.

 

نقش هویج بر ضد سرطان ریه بیشتر است. با مصرف هویج، میوه و سبزیهای تازه، ماهی و غذاهای سالم، انسان می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را ۹۰-۴۰ درصد کاهش دهد. خوردن یک عدد هویج، کمی کلم بروکلی یا کمی برگ اسفناج، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. محققان دانشگاه نیویورک واقع در بوفالو به این نتیجه رسیدند خوردن یک عدد هویج در روز، در مبارزه سرطان بسیار مؤثر و مفید است.

هر کاروتن می تواند به عنوان ماده مؤثر در بهبود سرطان حنجره مفید شود. پژوهشگران دانشگاه تگزاس در این مورد بررسیهایی نموده و به نتایج سودمندی دست یافته اند. مواد غذایی سرشار از کاروتن، به ویژه در مورد افراد سیگاری یا آنهایی که سیگار را ترک کرده اند، احتمال بروز سرطان حنجره را کاهش می دهد. رژیم غذایی براساس هویج دردهای سرطانی را تسکین می دهد.

 

 

فشار روحی را کاهش می دهد

هویج آرام بخش اعصاب است. اگر کرفس و هویج را به طور خام و به آرامی خوب بجوید و بخورید، استرس (فشار روحی) به نحو چشمگیری پایین می آید، زیرا مواد موجود در این دو نوع سبزی بدن را مجبور به آزاد کردن سروتونین بیشتر می کند که تنظیم کننده میزان حالات روانی و رفتار است. هدف از خوب جویده شدن این دو سبزی این است که فرصت داشته باشند با بزاق دهان آمیخته شوند تا تأثیر بهتری بگذارند.

 

هویج نقش مهمی در خون سازی بدن دارد.

 

ضد کم خونی است

هویج ضد کم خونی است. هویج دارای مقدار فراوانی آهن می باشد که نقش مهمی در خون سازی بدن دارد. بنابراین هویج خون ساز می باشد. این سبزی تعداد گلبولهای قرمز خون و هموگلوبین را افزایش می دهد. پکتین موجود در هویج قابلیت انعقاد خون را افزایش می دهد.

 

 

از بروز یبوست جلوگیری میکند.

هویج مانند دیگر سبزیجات به خاطر دارا بودن مواد سلولزی مقدار زیادی آب به خود جذب نموده و موجب افزایش حجم مدفوع گشته و باعث سهولت جذب آن از دیواره می شود، به همین علت برای بیماران مبتلا به یبوست بسیار مفید است.

فیبر (الیاف گیاهی) سرشار هویج باعث جلوگیری از بروزر می شود. پژوهشگران و متخصصان بیماریهای معده و عموما معتقدند که خوردن هویج به سبب تأثیری که در آن تخلیه دارد، برای سلامت در روده بزرگ و رفع یبوست بسیار مهم اس تحقیقات علمی نشان می دهد که اگر ۴/۵ پیمانه (هر پیمانه مادر تقریبا برابر ظرفیت ۱۲ قاشق سوپخوری بزرگ است) هویج پخت خورده شود، حجم مدفوع دو برابر می شود.

 

 

مصرف هویج باعث جلوگیری از بروز یبوست می شود.

هویج مدفوع را برعکس رژیم غذایی گوشتی، نرم می سازد و به همین جهت بهتر است خوراکیهایی که از گوشت تهیه می شود، با هویج همراه باشد. سوپ حاصل از چرخ کرده یک کیلو هویج که به مدت ۲ ساعت در آب جوشیده باشد، در رفع یبوست مؤثر است.

جهت رفع ناراحتیهای کبدی و مزاج صفراوی سودمند است. هویج ضد صفرا و بیماریهای کبد است. به خاطر داشتن قدرت روان سازی صفرا، می تواند همراه با آرتیشو به عنوان دارویی جهت رفع ناراحتیهای کبدی و مزاج صفراوی مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

هویج ضد صفرا و بیماریهای کبد است.

خوراکی مفید برای قلب است. پژوهشگران ایتالیایی دریافتند زنهایی که بیشتر هویج و میوه های تازه مصرف می کنند، در حدود ۶۰ درصد کمتر دچار سکته قلبی می شوند. مؤسسه های پژوهشی و همچنین پژوهشگران دانشگاه های جان هاپکینز و هاروارد میگویند خوردن زیاد هویج می تواند از بروز سکته ها و بیماریهای قلبی به طور چشمگیری جلوگیری کند.

 

 

تصفیه کننده خون است.

آب هویج خام صاف کننده خون و مدر می باشد. وجود مقدار فراوان ویتامین C در هویج باعث می شود که این سبزی برای رقیق کردن و صافی خون مؤثر باشد. یک لیوان آب هویج را صبح قبل از صبحانه میل نمایید. خواص و خاصیت زردک برای خون بیشتر از هویج است.

 

 

در سلامت و شادابی پوست مؤثر است.

هویج به علت دارا بودن مواد گوناگون، در تغذیه سلولهای بشره پوست و سلامت آن تأثیر بسیار مفید دارد. از این نظر در تهیه غالب فرآورده های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. هویج تأثیر مطبوعی روی تجدید سلولهای پوست دارد و خوردن آن پوست را نرم و لطیف و زیبا می نماید. هویج را می توان مستقیما بر روی پوست گذاشت.

 

 

خوردن هویج پوست را نرم و لطیف و زیبا می نماید.

این سبزی در درمان بیماریهای پوستی گوناگون مانند خارش، اگزما و سوختگی ها بسیار سودمند است. هویج مقاومت پوست بدن را در برابر بیماریهای پوستی افزایش می دهد. ویتامین A موجود در هویج تولید مثل و توسعه سلولها را تسهیل می سازد. همچنین مصرف هویج موجب شفاف شدن پوست صورت می شود. چنانچه آب هویج به پوست مالیده شود، باعث روشن شدن و جلای پوست صورت م برخی از عوارض معمولی چربی پوست را از بین می برد.

جوشانده برگ هویج سرمازدگی و ترک و خراشهای می کند. کمپرس هویج برای درمان کورک، دمل، سودا، سوختگی تحریک شده مفید است. برای رفع جوش و لکه های صورت، هویج رنده شده با کمی لیمو را به مدت نیم ساعت بر روی پوست بگذارید. با تسکین درد سوختگی و جلوگیری از بروز تاول و نیز کاهش درد آن تومورها و التهاب اطراف انگشتان دست یا پا، ضمادی از گوشت هو در یک گاز مخصوص پانسمان پیچیده و بر روی آن بگذارید.

 

مصرف هویج از بروز آب مروارید جلوگیری می کند.

 

 

قدرت بینایی را تقویت میکند.

هویج دارای مقدار فراوانی ویتامین A می باشد به همین علت قدرت بینایی را تقویت میکند. همچنین این سبزی از بروز بیماری شبکوری در انسان پیشگیری می کند. هویج تازه به ویژه کاروتنهای موجود در آن (پیش ساز ویتامین A)، دید چشم را بهبود بخشیده و دید صبحگاهی را تقویت میکند. در صورتی که روزی یک فنجان آب هویج خورده شود، نور چشم تقویت یافته و از بروز آب مروارید جلوگیری می گردد.

 

 

به رشد و نمو کودکان کمک میکند.

وجود ویتامین A و D در هویج به رشد و نمو کودکان کمک میکند. هویج به کودکان کمک میکند که راحت دندان درآورند. هویج را حتی می توان به جای دندان گیر به بچه ها داد.

 

آب هویج

 

تقویت کننده بدن است.

هویج، تقویت کننده بدن است. هویج برای کسانی که ضعف دارند و یا دچار کمبود املاح معدنی شده اند و اختلالات رشدی و نرمی استخوان دارند، و نیز کسانی که پوسیدگی دندان دارند بسیار مفید است. آب هویج برای بیمارانی که تازه از بستر بیماری برخاسته و دوران نقاهت را سپری می کنند، مؤثر است.

 

 

سینه را نرم می سازد.

آب هویج صاف شده، دفع اخلاط سینه و برونش را اسان نموده و اشکالات صدا را درمان می نماید. چنانچه هویج با شیر خورده شود، برای ترشحات مجاری تنفسی نافع می باشد. آب هویج مخلوط با شیر در درمان بیماری گرفتگی صدا مفید است. همچنین آب هویج مخلوط با آب لیمو و جوشانده پیاز برای دردهای سینه و گلو بسیار نافع است.

 

 

هویج برای معده مفید است.

ضدعفونی کننده معده و التیام دهنده زخم معده است . گوناگون نشان داده است که هویج به علت سرشار بودن از ویتامین مفید در مقابل بیماریهای عفونی دارد. هویج برای معده و زخم مفید است. برای کودکان شیرخوار که معده حساس دارند، سوں شده هویج را که از پختن ۲۰۰ گرم هویج در یک لیتر آب حاصل شده باشد، به نسبت مساوی در ۳ ماهه اول با شیر مخلوط می کنند، ولی در ماههای بعد به تدریج مخلوط ۲ قسمت شیر را با یک قسمت سوب به کار می برند.

 

 

هویج خارش را برطرف می سازد.

نافع سایر بیماریهاست. هویج نافع ضعف اعصاب و تنگی نفس است. اگر آب هویج خام یا مخلوط با شیر را صبح ناشتا میل کنید، برای درمان آسم (تنگی نفس) مؤثر است. همچنین این سبزی ضد اسهال، کرم (کدو) و صفرا می باشد. خوردن آب هویج صبحها (ناشتا) به مدت هشت روز کرم کدو را از بین می برد. هویج ناراحتیهای کلیه، مثانه و خارش را برطرف می سازد. آب هویج برای درمان زرد زخم مؤثر است. این سبزی انسان را از قولنج و بواسیر ایمن می کند و قوای جنسی را افزایش می دهد. هویج در درمان رماتیسم، نقرس، زردی، یرقان و کم شیری مادران سودمند است.

 

 

محرک قوای جنسی است.

هویج روی غدد تناسلی تأثیر بسیار دارد. هویج و کمپوت آن محرک نیروی جنسی است. خوردن کوبیده تخم هویج، قدرت جنسی مردانه را تقویت می کند.

 

 

از بروز سکته مغزی پیشگیری میکند.

چنانچه می خواهید از بروز سکته مغزی پیشگیری نمایید، دست کم ۵ بار در روز میوه و سبزی بخورید. مصرف روزانه دو عدد هویج را فراموش نکنید. برای غلبه بر سکته مغزی روزانه هویج بخورید. اگر در هفته پنج بار یا بیشتر هویج بخورید، احتمال بروز سکته مغزی را در حدود ۶۸ درصد کاهش می دهید. این بررسی در دانشگاه هاروارد بر روی ۹۰,۰۰۰ پرستار به مدت بیش از ۸ سال انجام گرفت.

 

 

سرشار از فیبر غذایی است.

هویج از نظر فیبر غذایی (الياف غذایی) غنی است. الیاف غذایی فراوان نه تنها به کاهش قند خون و کلسترول خون (چربی خون کمک می کند، بلکه به جلوگیری از بروز سرطان روده، به ویژه سرطان روده بزرگ، یاری می رساند. برخی از دست اندرکاران تغذیه بر این تأکید دارند که الیاف قابل حل، اصلی ترین عناصر غذایی پایین آورنده کلسترولند. هرچه مقدار آن در غذایی بیشتر باشد، قدرت آن غذا در کم کردن کلسترول بیشتر می شود. دانشمندان مرکز پژوهش ناحیه شرقی اداره کشاورزی امریکا معتقدند که مواد اليافی هویج به هر صورتی که مصرف شود (خام، پخته، یخ زده، کنسرو شده، رنده شده یا آب هویج)، جنبه درمان دارد.

 

 

میزان فشار خون بالا را کاهش می دهد.

نتایج بررسی ها نشان م که مصرف روزانه ۲۰-۱۵ گرم بتاکاروتن، فشار خون افراد را نسبت آنهایی که روزانه فقط ۶ میلیگرم بتاکاروتن می خورند، بسیار کاهد می دهد. بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A است، در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین در هویج وجود دارد.

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*