فروشگاه اینترنتی عُمتَک
0 محصولات نمایش سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

مقایسه برنج طارم هاشمی و تایلندی

خب به دور دوم سری مسابقات مقایسه‌ای رسیدیم. در این قسمت درخدمت‌تون هستیم با مقایسه برنج طارم هاشمی و تایلندی. اگه مقاله‌ی قبل رو خونده باشین، حتماً می‌دونین که این مقایسه‌ها براساس میزان عطر و بو، میزان قد کشیدن، میزان خوش پختی، میزان یکدستی و بومی بودن هر برنج طبق نظر کارشناس عمتک انجام می‌شه و درنهایت ارزش خرید براشون تعیین می‌شه.

 مقایسه برنج طارم هاشمی و تایلندی
نمودار مقایسه برنج طارم هاشمی و تایلندی

تعرف برنج طارم هاشمی و تایلندی

مثل سری قبل، اول می‌ریم سراغ یه معرفی کوتاه از هر کدوم از شرکت‌کننده‌هامون و بعد می‌رسیم به اصل ماجرا که مقایسه برنج طارم هاشمی و تایلندی هست.

طارم هاشمی

طبق معمول از اسمش معلومه از ترکیب دو خونواده اصیل برنج ایرانی به وجود اومده. نکته قابل توجه در این برنج اینه که درسته یه برنج ترکیبیه اما دولت و ارگان‌های دولتی هیچ نقشی در تشکیلش نداشتن. دونه‌هاش توسط کشاورزای عزیزمون جمع شدن و به مرور که بیشتر شدن یه رقم جدید به نام طارم هاشمی ایجاد شد. واسه اطلاعات بیشتر یه سر به مقاله‌ی برنج طارم هاشمی بزنین.

برنج تایلندی

برنج تایلندی محصول کشور اروگوئه هس، نه شوخی کردم معلومه که محصول تایلنده اما در ایران به نام‌های جاسمین و یاسمن هم معروفه.  تایلند بعد از هند بیشترین مقدار صادرات برنج رو داره. (بین خودمون باشه اما این نشون می‌ده حتی مردم خودشون هم از این برنج نمی‌خورن.) از مهم‌ترین نکاتی که این برنج رو معروف کرده عطر زیادشه. بافتش هم مرطوب و شفافه.

خب در ادامه می‌ریم سراغ مقایسه‌هامون.

میزان عطر و طعم

برنج طارم هاشمی عطر موندگارتری نسبت به برنج تایلندی داره. برنج تایلندی هم درسته عطر خیلی زیادی شبیه به گل یاس داره اما این عطر موندگار نیس. بعد از گذشت 3 یا 4 ماه به سرعت عطر خودش رو کاملاً از دست می‌ده. براساس نظر کارشناسای محترم کوپا، تو این مرحله برنج طارم هاشمی از 10 نمره موفق به کسب همه‌ی 10 نمره می‌شه ولی برنج تایلندی به دلیل عدم موندگاری 8 می‌گیره.

میزان خوش پختی

دونه‌های برنج طارم هاشمی بعد از پخت، کاملاً دونه دونه می‌شن و چرب‌تر و نرم‌تر می‌شن. در حالی که دونه‌های برنج تایلندی بعد از پخت ریز و خشک می‌شن و به دلیل بافت نرمی که دارن خیلی زود بهم می‌چسبن. بنابراین در این مرحله هم برنج طارم هاشمی سرآمد قرار می‌گیره و نمره‌ی 10 رو به خودش اختصاص می‌ده و برنج تایلندی با اختلاف 4 نمره به ارزش 6 دست پیدا می‌کنه.

میزان یکدستی

میزان یکدستی هر برنج به شیوه‌‌ی بوجاری و درصد الک شدن اون بستگی داره. از اونجایی که برنج تایلندی، یه برنج وارداتیه؛ پس مطمئناً با دستگاه‌های هوشمندتری الک می‌شه که اون رو مثل برنج طارم هاشمی یکدست نشون می‌ده. البته درجه یکدستی همه‌ی برنج‌های طارم هاشمی ممکنه بالا نباشه. در این مورد برنج طارم هاشمی که مورد نظر ماست، برنج طارم هاشمی کوپا هست که در صحنه‌ی مقایسه‌ی کارشناسی ما حاضره. در این مرحله به هر دو برنج نمره‌ی 9 تعلق می‌گیره. چون بالاخره هر بوجاری درنهایت 5 درصد نیمدانه رو داره.

بومی بودن

برنج طارم هاشمی یک برنج اصیل و ایرانیه. اما برنج تایلندی یک برنج وارداتیه و بومیِ کشور ما محسوب نمی‌شه بنابراین در این قسمت از ارزش‌گذاری نمره‌ای کسب نمی‌کنه. اما برنج طارم هاشمی با افتخار تموم نمره رو مال خودش می‌کنه.

میزان قد کشیدن

دونه‌های برنج طارم هاشمی نسبت به قدی که قبل از پخت داره، خیلی بیشتر از تایلندی ری می‌کنه و قد می‌کشه. برنج تایلندی چون بافت نرمی داره، به سرعت می‌پزه و خیلی قد نمی‌کشه. با این حساب در ارزش‌گذاری کوپا به برنج طارم هاشمی نمره‌ی 10 و به برنج تایلندی نمره‌ی 4 تعلق می‌گیره.

ارزش خرید

درنهایت می‌رسیم به نمره‌ی پایانی که معدل تموم نمره‌هاییه که تا الان به این دو برنج بزرگوار داده شده. براساس مقایسه‌ها و ویژگی‌هایی انجام شده، برنج طارم هاشمی نسبت به برنج تایلندی ارزش خرید بالاتری داره چون هم بومی کشورمونه و هم هیچ آزمایشگاهی در تولید اون نقش نداشته. (بزن کف قشنگه رو به افتخار برنج طارم هاشمی خودمون)

مقایسه برنج طارم هاشمی و تایلندی
مقایسه برنج طارم هاشمی و تایلندی

در جدول بالا می‌تونین نتایج رو در کنار هم مقایسه کنین همین طور نمودار مورد نظر این مقایسه رو می‌تونین در بالای مطلب مشاهده کنین.

نتیجه‌گیری

خب این دومین سری از مقایسه‌هامون بود که به پایان رسید. این سری مقایسه طارم هاشمی و تایلندی بود که مشخص شد، برنج طارم هاشمی از ارزش خرید بالاتری برخورداره. البته با مصرف برنج ایرانی از تولید ملی و کشاورزای عزیز و زحمت‌کش کشورمون حمایت می‌کنیم. تازه برای سلامتی‌مون از کیفیت بالا استفاده کردیم.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*